Rook brand Twence in de middag richting Haaksbergen

Ook Brandweer Haaksbergen is ingezet bij de grote afvalbrand bij afvalverwerker Twence in Hengelo. De brand brak zaterdagavond rond 23.00 uur uit en werd vrij snel opgeschaald naar een zeer grote brand.

Nog steeds zijn meerdere blusploegen en een blushelikopter van Defensie bezig om de brand meester te krijgen. Het gaat om een brand in een afvalberg van 200 meter bij 100 meter groot met een hoogte van 20 meter. Door de brand en het blussen is er sprake van behoorlijke rook- en stankoverlast. De rookpluimen waren tot ver in de regio te zien en de lucht van verbrand afval was goed te ruiken. De brand en de inzet van de blushelikopter trokken veel bekijks.

De brandweer waarschuwt mensen ramen en deuren gesloten te houden, ventilatie uit te zetten en uit de rook te blijven. De rook zal naar verwachting maandagmiddag richting Haaksbergen komen. Er worden constant metingen verricht om te kijken of er gevaarlijke stoffen vrijkomen bij de brand. Naar verwachting gaat het blussen nog een tijd duren. Vandaag wordt een start gemaakt met het uit elkaar trekken van het brandende afval om het af te blussen en te verplaatsen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden

  1 comment for “Rook brand Twence in de middag richting Haaksbergen

  1. YzibiT
    2 juli 2018 at 10:36

    Titel komt niet overeen met inhoud

Comments are closed.