Repair Café onder veel belangstelling geopend

Repair Cafe

Haaksbergen – Voorzitter Peter Molema van de Lions Club Haaksbergen en wethouder Edith van Spiegel openden onder grote belangstelling samen het Repair Café Haaksbergen.

Het Repair Café is een initiatief van de Stichting ’t Gilde Haaksbergen en de Lions Club Haaksbergen en is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Lions Club en het Stimuleringsfonds van Rabobank Enschede-Haaksbergen. Het Café heeft meerdere doelstellingen. Naast dat het opknappen en weer werkend maken van kapotte producten goed is voor het milieu, zorgt het er ook voor dat er geen nieuwe spullen aangeschaft hoeven te worden, hetgeen van hulp kan zijn voor Haaksbergenaren met een kleine beurs.

Meteen na de officiele openingshandeling, waarbij wethouder Van Spiegel al een kapot verlengsnoer overhandigde aan een van de vrijwilligers van het Repair Café, waren er verschillende mensen met apparaten en kleding om gebruik te maken van de kennis en kunde van de vrijwilligers.

Voorlopig zal het Repair Café één keer per maand gehouden worden in de bibliotheek aan de Bouwmeester in Haaksbergen, op de eerste woensdag van de maand, met uitzondering van de zomermaanden. Als er meer belangstelling is, zal er gekeken worden naar uitbreiding.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.