Portret: Marinus Kroezen, activist

Marinus KroezenHaaksbergen – Hij is wat je een activist zou kunnen noemen. Opkomen voor datgene waar hij voor staat. Maar dan zonder het vastketenen aan gebouwen en het afgevoerd worden door de politie. Marinus Kroezen, buschauffeur, maar in Haaksbergen bekend om onder andere de handtekeningenactie voor het behoud van Recreatiebad De Wilder.

Kroezen houdt van een feestje. Of het nu met carnaval is (hij is lid van Carnavalsgroep Völle Skik) of met Koningsdag, hij is graag van de partij. Een uiterst sociale man, die graag een praatje met iemand maakt, juist omdat hij oprecht geïnteresseerd is de ander.

Ondanks dat de buschauffeur ook in de omgeving rijdt, is Haaksbergen toch echt zijn thuishonk. Daar zet hij zich ook in voor de Bon Boys, hij is lid van verschillende commissies. In Haaksbergen was het ook waar hij de handtekeningenactie begon voor het behoud van het zwembad. “Dat was en is belangrijk, voor Haaksbergen, de ondernemers, de jeugd, de vakantiegangers, maar ook bijvoorbeeld de VASH.” Helemaal tevreden was hij niet met de petitie, graag had hij nog meer handtekeningen opgehaald.

Tijdens de looptijd kwam hij in contact met Edwin Polmann, die hem op het idee bracht om eieren in te zamelen. Polmann is actief bij een Stichting die elk jaar rond de paasdagen een grote loting organiseert voor mensen met een beperking. Kroezen heeft honderden eieren verzameld en in kunnen leveren voor de loterij, dankzij de energie die Polmann hem gaf. Kroezen doet graag iets voor de gemeenschap en stelt zich dienstbaar op.

Een volgend goed doel heeft Kroezen nog niet op het oog, al is hij wel van mening dat er in Haaksbergen veel meer georganiseerd zou mogen worden voor de jeugd van twaalf tot achttien jaar.