Portet: Bea Heideman, ondernemer

HeidemanHaaksbergen – Menig Haaksbergenaar kent Bea Heideman, maar ook van buiten Haaksbergen komen mensen specifiek naar haar winkel. Heideman is eigenaresse van Sisters Byoux en Gifts, dat al jaren gevestigd zit op het hoekje van de Markt en de Spoorstraat.

Het winkeltje springt veel bezoekers van het dorp in het oog, zo op de hoek. Bijna negen jaar geleden begon Heideman op haar veertigste met de winkel, nadat ze jarenlang op kantoor had gewerkt. De naam van de winkel is afkomstig van een speldje dat ze vond in de hoek van de winkel, toen ze nog met de inrichting bezig waren. “Best een heftige stap, maar ik heb er nooit spijt van gehad en mijn gezin heeft altijd achter me gestaan.”

Heideman probeert het haar klanten zoveel mogelijk naar hun zin te maken, maar niet koste wat het kost: “Als kleren echt niet staan, dan zal ik het zeker vertellen. Ik probeer ook altijd in te springen op verschillende wensen. Als ik weet dat iemand op zoek is naar een bepaalde accessoire, dan zoek ik mee.” De kleren bij Sisters zijn gericht op ‘de Nederlandse maten’. “De merken die we voeren, waaronder drie uit Nederland, maken gebruik van de pasvorm die de vrouwen hier hebben, in tegenstelling tot sommige buitenlandse merken.”

“Bij Sisters kun je slagen voor een complete outfit, van de kleren, tot de schoenen, een bijpassende tas en niet vergeten de juwelen. Samen met Ingeborg, die hier ook al jaren werkt, kan eigenlijk iedereen tevreden naar buiten met passende kleding.” Volgend jaar zal Sisters haar tienjarig bestaan vieren, waar Heideman trots op is. “Het werk is ontzettend leuk om te doen, je hebt veel contact met mensen en daar kan ik echt van genieten.”