Politiek de Markt op voor toekomst Haaksbergen

Haaksbergen – Een groot gedeelte van de gemeenteraadsleden en het college van B&W was aanwezig tijdens de wekelijkse warenmarkt om de inwoners van Haaksbergen attent te maken op de ‘Dag van de Toekomst’.

De ‘Dag van de Toekomst’ wordt op zaterdag 26 november gehouden. Op basis van eerdere gesprekken met inwoners, ondernemers en diverse instellingen zijn vier scenario’s opgesteld en zaterdag zullen deze met de aanwezigen besproken worden. Op basis van de meningen van de inwoners kan vervolgens de gemeenteraad een keuze maken voor de toekomstvisie 2030.

toekomst

De vier scenario’s die opgesteld zijn hebben allemaal een eigen naam gekregen. Zo kan er gekozen worden voor ‘Ons kent ons’, ‘De jeugd heeft de toekomst’, Duurzaam en sterk in de regio’ en ‘Buiten wonen’. Onderling verschillen de scenario’s onder andere op hoe Haaksbergen geprofileerd wordt, de mentaliteit, de doelgroep van de inwoners, voorzieningen, duurzaamheid en de plek in de regio.

De gemeente heeft 1000 willekeurige inwoners per brief uitgenodigd voor de bijeenkomst, maar wil graag van iedereen horen hoe Haaksbergen er in de toekomst uit moet zijn. Aanmelden voor de bijeenkomst kan nog steeds via de website www.haaksbergen2030.nl.

De bijeenkomst wordt gehouden bij Party & Cateringrestaurant Evers aan de Hengelosestraat van 13.00 tot 17.00 uur.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!