Ovonde Noordsingel op ludieke wijze geopend

De Ovonde op de Noordsingel en de vernieuwde Kolenbranderweg zijn weer voor het verkeerd geopend. Het voltallige college van B&W opende de weg door met een Solex te gaan rijden. Wethouder Annette Nijhuis reed daarbij bijna een aantal collegeleden van de sokken.

‘Ze zeggen wel hoe je moet remmen, maar het dan even doen is toch wat anders’, vertelde Nijhuis achteraf over het ritje met de Solex. In haar toespraak voor de opening stond ze stil bij het vele werk wat verzet is om de aansluiting op tijd klaar te krijgen. Speciale lof was er in de richting van ambtenaar Peter Hoomoedt, die jaren bezig is geweest met de ontwikkeling van het gebied.

De Kolenbranderweg is geen doorgaande weg meer en heeft een rotonde aan het einde gekregen zodat auto’s en bussen makkelijk kunnen keren. De Ovonde sluit de Metaalstraat, de Noordsingel en de aansluiting op de N18 met elkaar aan en zal daarom veelvuldig gebruikt gaan worden. De Publieksdag van de N18, die vandaag vanaf 10.00 uur te bezoeken is, is te bereiken via de Noordsingel en de Ovonde. Tot 16.00 uur heeft men de mogelijkheid een kijkje te nemen op de nieuwe N18, voordat deze woensdag 2 mei officieel geopend wordt.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]