Oudste stoomtrein ‘Kikker’ van MBS wordt opgeknapt

Kikker

Foto: Nico Asbroek

Haaksbergen – De welbekende groene stoomtrein “Kikker” van Museum Buurtspoorweg rijdt zondag zijn voorlopig laatste ritje. De oudste nog in werking zijnde stoomtrein moet nodig opgeknapt worden en wordt buiten gebruik genomen.

De trein, een SS 657, werd in 1901 gebouwd door Machinefabriek Breda. Na een flink aantal jaren in dienst van de NS, kwam de trein in handen van het Roosendaalse VCS, waar de trein tot 1964 actief ingezet werd. In 1968 werd de trein geschonken aan MBS Haaksbergen. De trein werd na een grondige opknapbeurt op 17 juni 1987 feestelijk in dienst gesteld.

Op zondag 28 december biedt Museum Buurtspoorweg een extra programma aan in verband met het afscheid van Kikker. Op de dag zelf is het mogelijk om foto’s te maken met de trein, waarmee een prijs gewonnen kan worden. Om 12.00 uur zal een rangeerdemonstratie gegeven worden met Kikker, zijn laatste rit zal rond 15.35 aankomen in Haaksbergen vanuit Boekelo. Om 16.00 uur zal het vuur uitgeschept worden in het depot in Haaksbergen.