Oudste inwoonster Haaksbergen overleden

inwoonsterHaaksbergen – De oudste inwoonster van Haaksbergen, mevrouw Marie Meijerink-Embsen, is op 29 december overleden.

Marie Meijerink-Embsen werd in september op 104-jarige leeftijd de oudste inwoonster van Haaksbergen, nadat mevrouw Assink-Janke overleed. Begin oktober vierde ze haar verjaardag, ze werd toen 105 jaar oud. Meijerink-Embsen werd geboren in de Veldmaat en voelde zich ook echt een Veldmaatse, ook al woonde ze al jaren op de Warfriet in de wijk ’t Wolferink.

Haar bijnaam was Marie van Klomp Dieks. Toen burgemeester Hans Gerritsen bij haar op visite kwam om haar verjaardag te vieren, dacht hij verkeerd te zijn, omdat hij niet bij mevrouw Klomp op bezoek moest. Het spandoek in de tuin vermeldde echter haar bijnaam in plaats van haar echte naam.

Marie Meijerink-Embsen is in alle rust thuis overleden en werd 105 jaar oud.

De oudste inwoner van Haaksbergen is de heer Johan Diepemaat, die op eerste kerstdag 101 jaar oud werd. De oudste inwoonster van Haaksbergen is mevrouw Albertha Hazewinkel-de Jonge, zij is 99 jaar oud.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.