Orgeldraaier Benno Molenkamp ontvangt koninklijke onderscheiding

Molenkamp

Als voorzitter en penningmeester van stichting Stadsorgel De Tukker en het bijbehorende draaiorgel ‘De Tukker’ zet Molenkamp zich al vijftig jaar in voor het behoud van draaiorgels. Hij heeft zelf straatorgel ‘De Laplander’ laten bouwen en heeft deze ingebracht in de stichting. De stichting heeft nu de beschikking over drie orgels, De Tukker, De Laplander en handorgel Het Tukkertje.

Folklore in stand houden
Molenkamp zoekt verbinding met mensen, houdt folklore in stand en zorgt voor warme ontmoetingen met allerlei soorten mensen. Het vermaken van mensen met vrolijke, maar ook ontroerende orgelklanken is zijn drijfveer. Hij staat bij sportwedstrijden en bij openingen en is regelmatig op verschillende evenementen terug te vinden, ook in Haaksbergen. Daarnaast geeft Molenkamp lezingen en infoavonden om zijn kennis te delen en over te dragen.

Rotary
Molenkamp zet zich daarnaast in voor maatschappelijk goede doelen zoals de actie Sterren Stralen. Hij heeft het muziekproject ‘Toetert’ geïnitieerd, waarmee hij samen met muzikale amateurgezelschappen optredens verzorgde bij allerlei zorg- en hulpinstellingen in Haaksbergen en omgeving.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad id=”17507″]