Optisport mag toch De Wilder overnemen

De Wilder bord, OptisportHaaksbergen – Het is toch de partij Optisport die van het college van B&W de kans krijgt om Recreatiebad De Wilder over te nemen. Het huidige personeel dat in dienst is van Stichting De Wilder wordt overgenomen door Optisport.

De knoop is eindelijk doorgehakt. Al vorig jaar was Optisport de partij waarmee het toenmalige college in zee wilde, maar de gemeenteraad wilde niet zonder meer akkoord gaan. Nu is de keuze van het huidige college alsnog op Optisport gevallen.

Door de verkoop van De Wilder kan de gemeente Haaksbergen veel geld besparen, maar er moet ook geld afgeboekt worden. Het pand staat op dit moment nog voor ruim één miljoen euro in de boeken, maar wordt voor één euro verkocht aan Optisport. De gemeente zal elk jaar ruim 300.000 euro moeten betalen aan Optisport als exploitatiebijdrage. In ruil daarvoor zal Optisport het gebouw op verschillende punten opknappen en uitbreiden.

Voor de bezoekers van De Wilder hoeft er niet veel te veranderen, voorlopig zal de programmering voor zwemlessen en doelgroepzwemmen gelijk blijven. Ook de huidige medewerkers met een vast contract kunnen straks ook gewoon bij De Wilder blijven werken. Medewerkers met een tijdelijke overeenkomst mogelijk ook, maar dat moet apart bekeken worden. Er zullen nog nadere gesprekken volgen om de overname definitief te maken.

Wethouder Ellen Prent, die verantwoordelijk is voor het zwembad, maar ook voor financiën, is content met de beslissing: “De Wilder blijft open en wordt een beter bad. Optisport heeft mooie plannen met De Wilder. Ik heb er alle vertrouwen in.” De gemeenteraad krijgt op 19 december de mogelijkheid om zich uit te spreken over de beslissing van het college, zij kunnen hun wensen en opmerkingen bekend maken. Daarna zal het besluit officieel genomen worden door het college. De overdracht van het zwembad zal dan per 1 februari 2015 kunnen plaatsvinden.