Opnieuw bladafval gratis inleveren bij afvalbrengpunt

BladafvalHaaksbergen – Bladafval kan dit jaar opnieuw gratis ingeleverd worden bij het afvalbrengpunt aan de Industriestraat. De gemeente zorgt voor het bladvrij houden van wegen en paden.

Het openbaar groen in de wijken wordt bladvrij gemaakt. Dit zal gebeuren door de groenaannemer die ook het overige tuinonderhoud in die wijk doet. Voor de wijken de Els, de Pas en de bomenbuurt is dat de gemeente zelf, in de andere wijken is dat de Hacron. Wegen en paden binnen de bebouwde kom worden door de gemeente bladvrij gehouden.

Plantsoenen die geadopteerd zijn door inwoners, worden in principe ook door de inwoners bladvrij gehouden. Als er andere afspraken gemaakt zijn, is dit terug te vinden in het groenadoptiecontract. Blad uit particuliere tuinen kan afgevoerd worden in de groene afvalcontainer, of kan gratis naar het afvalbrengpunt aan de Industriestraat gebracht worden. Het gratis wegbrengen van het bladafval kan tot en met vrijdag 10 december.

Het afvalbrengpunt is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 – 16.00 uur. Het storten van afval op andere plaatsen in Haaksbergen is verboden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen App. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!