Oplossing renovatie AVH in zicht

Foto: Beeldscherp Media

AVH
Foto: Beeldscherp Media
Een oplossing voor de renovatie van de atletiekbaan is in zicht, zo bleek tijdens de commissievergadering Samenleving dinsdagavond. De laatste gesprekken tussen de vereniging en de gemeente zijn goed verlopen.

In februari werd door de gemeente aangegeven niet in te kunnen gaan op het voorstel dat AVH deed, omdat het niet voldeed aan de uitgangspunten van de gemeente. Volgens de gemeente moet er onder andere een reële lastenverdeling zijn waarbij een derde daarvan door de vereniging gedragen moet worden. Er kan wel aanspraak gemaakt worden op een compensatie voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden, maar deze bedraagt een vergoeding van maximaal 4,50 euro per uur. Op basis van de maximale investering van 500.000 euro zou de uiterste huurprijs ruim 17.000 euro bedragen. Bij lagere kosten voor de renovatie, zou de huurprijs dus ook lager worden.

De atletiekvereniging gaat nu samen met de gemeente kijken naar de mogelijkheden voor compensatie voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Daarvoor zal nu gekeken worden welke werkzaamheden door de vereniging uitgevoerd kunnen worden en wat dat zou kunnen opleveren. De compensatie staat wel los van het huurcontract. Naar verwachting zal de huurovereenkomst en de compensatieregeling binnen twee weken definitief tot stand kunnen komen, waarna met de renovatie begonnen gaat worden. De eerste offertes voor de renovatie zijn inmiddels opgevraagd.

In de commissievergadering gaf Patrick ten Voorde (CDA) nog wel nadrukkelijk aan bij wethouder Edith van Spiegel dat het de bedoeling is dat de raad serieus betrokken wordt bij de besluitvorming over het huurcontract.

Commissievergadering terugkijken? Dat kan:

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden

ADVERTENTIE

Lees ook

Reacties zijn gesloten.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Michorius
Schmitz
adverteren