Openbaar vervoer Twente opnieuw plat door staking

staking

Foto: Sander Lagewaard

De aangekondigde staking in het streekvervoer gaat door, zo laat de FNV weten. Op maandag 30 april en dinsdag 1 mei staken alle regionale vervoerders. In Haaksbergen zijn de vervoerders van Keolis en Arriva actief.

De staking is groter dan de staking begin januari, omdat verschillende groepen gaan staken. In januari werkten de mensen die onder de cao multimodaal vielen gewoon door, maar nu staken deze ook mee. Naast alle streekbussen zullen ook de regionale treinen die niet van de NS zijn, niet rijden.

Ultimatum
De werkgevers van de chauffeurs hadden tot vandaag de tijd om aan de eisen van de vakbond en chauffeurs tegemoet te komen. Er moeten harde afspraken gemaakt worden over het verminderen van de werkdruk, maar de busmaatschappijen weigeren dat. Niet alleen de buschauffeurs lijden dagelijks onder de hoge werkdruk, ook passagiers hebben last van de effecten. Door te krappe reistijden missen ze vaker hun aansluiting.

Concrete afspraken
Jack d’Hooghe, buschauffeur en lid van de FNV-onderhandelingsdelegatie: ‘We vertrouwen de werkgevers niet. Ze luisteren al jaren niet naar onze signalen. Aan de onderhandelingstafel spelen ze mooi weer, maar op de werkvloer roepen de managers ijskoud dat er toch niks gaat veranderen aan de werkdruk. Dus we willen keiharde afspraken in de cao, zwart op wit, anders blijven ze ons uitknijpen. Hoe concreter, hoe beter!’ Paula Verhoef, onderhandelaar van FNV Streekvervoer laat weten dat als de werkgevers actie ondernemen, dat de staking dan niet doorgaat: ‘Staken is voor niemand leuk, in januari niet en in april ook niet. We willen de reizigers niet treffen, maar de nood in het streekvervoer is letterlijk en figuurlijk heel hoog en het wantrouwen zit diep. De verantwoordelijkheid voor de staking ligt helemaal bij de werkgevers. Als zij bereid zijn concrete afspraken te maken, gaan de plannen zó van de busbaan.’

staking

Afbeelding: FNV

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]