Ook in 2015 wandelen met Historische Kring Haaksbergen

WandelenHaaksbergen – Ook in 2015 is het mogelijk om te wandelen in het waterpark op landgoed ’t Lankheet, georganiseerd door de Historische Kring Haaksbergen.

De Historische Kring organiseert maandelijks wandelingen door het waterpark, op de eerste zaterdag van de maand. De eerste mogelijkheid in 2015 dient zich dus aan op zaterdag 3 januari.

De wandeling door het waterpark voert langs in ere herstelde middeleeuwse vloeiweiden, die in deze tijd van het jaar goed vochtig zijn. Tijdens de rondleiding worden delen van het landgoed bezocht die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. Gidsen zullen uitleg geven over het waterzuiveringssysteem in het waterpark en de vloeiweiden.

De gereconstrueerde oude omloop van de Buurserbeek met schutsluizen wordt aangedaan tijdens de wandeling, evenals een bezoek aan de houtdroogschuur.

Aanmelden voor de wandelingen is niet nodig. Het vertrekpunt is bij het veldwerkcentrum aan de Lankheterweg 6, het vertrek zelf is om 10.00 uur. Honden kunnen helaas niet mee tijdens de wandeling.
Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.