Ongeluk op A4 door beschonken man uit Haaksbergen

Politie, A4
Amsterdam – Een 25-jarige man uit Haaksbergen en een 21-jarige vrouw uit Ede zijn aangehouden in Amsterdam nadat zij een ongeluk hadden veroorzaakt op de A4 bij Leiderdorp. Bij het ongeluk raakte een 66-jarige man uit Rotterdam zwaargewond.
Hulpdiensten kregen even na zeven uur zaterdagochtend de melding dat op de snelweg A4 een busje, met de bestuurder er nog in, te water was geraakt. Het busje zou van de weg gereden zijn door een witte Range Rover. Verschillende getuigen gaven aan dat de Range Rover het busje vol van achteren geraakt had, waardoor de bestuurder van het busje de macht over het stuur kwijtraakte en in het water terecht kwam.
De bestuurder van de Range Rover stopte na het veroorzaken van het ongeval, maar ging er uiteindelijk vandoor. Eén van de kentekenplaten van de auto werd echter verloren op de plaats van het ongeval, waardoor vrij snel door politie-eenheden werd uitgekeken naar de auto. Deze kon niet veel later in Amsterdam aangehouden worden.

De inzittenden van de auto zijn overgebracht naar een politiebureau in Leiden, waar de man uit Haaksbergen een blaastest onderging omdat het vermoeden bestond dat hij reed onder invloed van alcohol. De vrouw uit Ede bleek een vuurwapen in haar tas te hebben. De snelweg A4 is enkele uren afgesloten geweest in verband met het onderzoek van de verkeersongevallenanalyse.