OM maakt fouten volgens chauffeur monstertruck

Volgens de chauffeur van de monstertruck maakt het OM grote fouten in het onderzoek naar het ongeval met de monstertruck van 28 september. Dat geeft hij aan in een interview met de kranten van De Persdienst.

Volgens hem is de waarheid niet meer te achterhalen: ‘Er zijn fouten gemaakt met de accu’s, het was fout de auto vol vloeistof te laten staan en ondeskundige mensen zijn aan het werk gezet.’ De stuntman zoekt de publiciteit uit boosheid over de manier waarop de testen deze week door het OM zijn uitgevoerd. Media berichtten eerder dat hij daarbij boos weggelopen was.

De monstertruck, die door de chauffeur zelf gebouwd is, reed tijdens de stunt het publiek in. Er kwamen drie mensen om en er raakten veel mensen gewond. Eén van de slachtoffers ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Hij zit heel erg met het ongeluk: ‘Ik heb drie mensen doodgereden. Het gas bleef hangen. Wist ik maar waarom.’ Het waarom moet boven tafel komen, zegt hij. ‘Ik wil de waarheid, zeker voor de slachtoffers in Haaksbergen.’

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.