Update: Eerste marathon wordt verreden in Noordlaren

twee centimeter

Foto: Amanda Otten

Haaksbergen – Tijdens de meting van het ijs op de ijsbaan van IJSCH in Haaksbergen is gebleken dat er nog steeds maar twee centimeter ijs op de baan ligt.

Nadat ijsmeester Arjan Waanders onder het toeziend oog van Willem Hut van de KNSB een gat in het ijs boorde, bleek er nog steeds twee centimeter ijs te zijn op de baan, waar er drie centimeter nodig is voor het houden van een natuurijsmarathon. Hut zal vandaag nog bij andere ijsbanen gaan kijken of daar mogelijk een eerste marathon gehouden kan worden. Morgenochtend zal in Haaksbergen opnieuw gekeken worden of er dan voldoende ijs aanwezig is.

Update: In Noordlaren ligt op het grootste gedeelte van de ijsbaan inmiddels drie centimeter ijs, maar nog niet op alle plekken. De verwachting is dat morgen wel overal drie centimeter ijs ligt, daarom wordt morgenochtend de marathon in Noordlaren verreden.

De ijsbaan in Haaksbergen gaat nog niet open voor publiek, de veiligheid kan nog niet gegarandeerd worden volgens ijsmeester Arjan Waanders. Zowel burgemeester Gerrit Jan Kok als IJSCH feliciteerden de ijsclub van Noordlaren.

Interesse in deze beelden? Mail of bel naar (06) 36 55 79 36.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!