Nog niet koud genoeg voor schaatsmarathon in Haaksbergen

koud

Foto: Frederique van Egmond

Haaksbergen – Ondanks dat het koud is en de nacht van donderdag op vrijdag aardig wat vorst verwacht wordt, is het nog niet koud genoeg voor een schaatsmarathon op natuurijs in Haaksbergen.

Op de ijsbaan is het nog akelig rustig en het zonnetje schijnt door de bomen. Al in december lag de ijsbaan klaar, maar de natuur laat het tot op heden afweten. Tegen RTV Oost vertelt voorzitter Henk Dijksterhuis dat de vorst die voorspeld is nog te weinig is: “We hebben minstens drie nachten met vorst nodig en dan moet het overdag ook meezitten. Maar de komende dagen zit het er dus niet in. We houden het natuurlijk allemaal goed in de gaten.” Ook Jaap in ’t Veld, voorzitter van de werkgroep Eerste Marathon Op Natuurijs (EMON), geeft aan dat de winter de ijsbaan tot nu toe nog niet goed gezind is geweest. “De vorst komt nu wel, maar voor zaterdag wordt al neerslag en ijzel verwacht.”

In Noordlaren en Veenoord is men al wel bezig met voorbereidingen. In Veenoord wordt de baan klaar gemaakt voor een ijslaag, maar daar hangt het met name van een tweede nacht met goede vorst af. In Noordlaren wordt donderdagavond een laag water aangebracht op de baan. In Haaksbergen ligt dat water er al standaard, in Noordlaren en Veenoord wordt het opgespoten.

Vorig jaar won Haaksbergen de strijd om de eerste marathon op natuurijs. Gary Hekman won de tocht bij de mannen en Irene Schouten bij de vrouwen.

Interesse in deze beelden? Mail of bel naar (06) 36 55 79 36.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!