Nog geen rust: cassatie in monstertruckzaak

Tot twee keer toe werd 15 maanden celstraf opgelegd aan Mario D., de bestuurder van de monstertruck die in september 2014 drie mensen doodreed bij een ongeval. Maar ook de laatste strohalm wordt gegrepen: de advocaat van D. gaat in cassatie bij de hoge raad.

D. werd in de rechtbank in Almelo veroordeeld tot 15 maanden cel. Hij ging in hoger beroep, omdat celstraf teveel straf zou zijn. In hoger beroep kreeg hij dezelfde straf opgelegd. Door in cassatie te gaan wordt het laatste redmiddel gebruikt om onder celstraf uit te komen. Tot aan de uitspraak van de hoge raad hoeft Mario D. de cel niet in.

Rob Oude Breuil, de advocaat van Mario D. laat bij RTV Oost weten dat de behandeling waarschijnlijk een jaar zal duren: ‘Alles moet worden uitgewerkt en dat is in deze zaak behoorlijk omvangrijk. Ik verwacht dat de hoge raad de zaak over ongeveer een jaar behandelt.’ Hij wil inzetten op de mate van schuld. Er zijn drie gradaties. Bij D. is voor de middelste vorm gekozen, maar Oude Breuil pleit voor de mildste vorm.

Slachtoffers en nabestaanden lieten bij het hoger beroep al weten te vinden dat D. zich als een kerel moest gedragen en zijn straf moest ondergaan. Ze willen verder met hun leven. Naast het overlijden van Tim Hadders, Geert Stiezenau en Betsy Herrewijn raakten tientallen mensen zwaargewond, waarvan een aantal zeer ernstig.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]