Nog geen nee voor de schaatsmarathon

schaatsmarathon
Willem Hut, de competitieleider marathon van de KNSB is ‘voorzichtig positief’ als het gaat om een marathon op natuurijs. Hij gaat of vanavond of morgenochtend met zijn accuboormachine op pad om ijsdiktes te meten.

Er zijn vier ijsverenigingen die strijden om de eerste marathon op natuurijs. IJsvereniging De Hondsrug in Noordlaren (Groningen) had vorig jaar de primeur. Daarnaast is er nog Nieuw Amsterdam in Veenoord en STG Rijn-IJssel/AIJC Thialf in Arnhem. In Arnhem was 25 millimeter ijs, maar daar hebben onbekenden op het ijs gelopen.

De grote vraag is hoe de banen eruit zien na de stijgende temperatuur en de zonkracht van vandaag. De weersverwachting voor de komende nacht is gunstig en wordt van uur tot uur bekeken, geeft Hut aan. ‘Maar het blijft heel lastig te voorspellen of en wanneer we aan de bak kunnen.’

Ook ijsmeester Tonnie Lenderink van IJSCH sprak na het boren uit dat het afwachten is. Bij de meting woensdagmorgen werd zo’n 2 centimeter ijs gemeten. Er is 3 centimeter nodig om een peloton te kunnen laten schaatsen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad id=”17507″]