Noaberpoort zoekt gezinnen voor scheidingsbegeleiding

De Noaberpoort zoekt naar gezinnen die begeleiding willen bij een scheiding. Er is plek voor vijftien gezinnen uit Haaksbergen in het project ‘Goed uit elkaar!’.

Een scheiding is niet altijd even makkelijk. Ouders kunnen soms moeilijk afspraken maken en de emoties kunnen hoog oplopen. Vaak zijn de kinderen hier de dupe van. Tijdens het project ‘Goed uit elkaar!’ krijgen de ouders, maar ook de kinderen begeleiding van professionals. Het doel is om de scheiding in goed overleg te laten verlopen, zodat het zo weinig mogelijk last veroorzaakt voor de kinderen.

Bij een scheiding zijn veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Advocaten, mediators, kindercoaches, maatschappelijk werkers en jeugdregisseurs werken samen in het project. De begeleiding wordt afgestemd op het gezin, zodat het aansluit bij de behoeften van het gezin. Ook wordt geholpen bij het vastleggen van praktische afspraken, het opstellen van een ouderschapsplan en wordt in gesprek gegaan met de kinderen.

Aanmelden
Er is plek voor vijftien Haaksbergse gezinnen, waarvan de ouders uit elkaar willen en moeite hebben om onderling tot goede afspraken te komen. Uiteraard moeten beide ouders willen
meedoen. Voor meer informatie of aanmelden kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Jeugdregisseur Han ten Hove van de Noaberpoort via email of telefonisch via nummer (06)3938 0435. Kijk voor meer informatie op de website van de Noaberpoort.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden