Nl-Alert vanwege zware storm: bel alleen 112 bij spoed

alert
In Twente zijn al ruim dertig meldingen binnengekomen die te maken hebben met de zwarte storm van dit moment. Om te voorkomen dat in noodgevallen het noodnummer 112 niet meer bereikbaar is, roepen de hulpdiensten op enkel nog 112 te bellen bij acuut gevaar.

Brandweer Twente geeft aan dat de wind nog meer toe zal nemen en het aantal meldingen ook. In Haaksbergen zijn ook meerdere meldingen van stormschade binnengekomen. Een politiewoordvoerder wijst op de zelfredzaamheid van de mensen: ‘als het mogelijk is om zelf iets van de weg te verwijderen, doe dat dan liever dan 112 bellen. We proberen te voorkomen dat het noodnummer overbelast raakt waardoor het moeilijk bereikbaar wordt.’

Code rood
Rijkswaterstraat waarschuwt mensen niet de weg op te gaan als dat niet nodig is. In het gehele land rijden geen treinen meer en verschillende snelwegen zijn afgesloten vanwege gekantelde vrachtwagens of bomen op de weg. In Overijssel geldt, net als in andere provincies, code rood. Het KNMI heeft die code uitgegeven. Er kunnen zeer zware windstoten voorkomen van 110-130 km/u, lokaal zelfs mogelijk van 140 km/u.

De actuele windstoten zijn terug te vinden op de website van Weerplaza.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad id=”17507″]