Nieuwe wethouders Haaksbergen geïnstalleerd

De nieuwe wethouders van de gemeente Haaksbergen zijn donderdagavond geïnstalleerd. Dat gebeurde na een roerige behandeling van het coalitieakkoord, waar de oppositie door de VVD verweten werd ‘kinderachtig’ te zijn.

Zo werd voormalig wethouder Annette Nijhuis verweten de feestelijke avond te verpesten met ‘gezeur’ over wifi in het centrum. Bart Woortman, fractievoorzitter van de VVD, liet duidelijk weten verbaasd te zijn dat er zo uitgebreid op alle details uit het coalitieakkoord ingegaan moest worden. Met name Dé Actieve Partij had een flinke lijst met vragen. Van alle oppositiepartijen kwam commentaar op de hoeveelheid bestuurders van ‘buiten Haaksbergen’.

Stemmen

De wethouders konden dan ook niet rekenen op voltallige steun vanuit de gemeenteraad. Vanwege de afwezigheid van twee raadsleden waren er elf stemmen vanuit de coalitie te vergeven en zeven stemmen vanuit de oppositie. Alle drie de wethouders werden met een meerderheid gekozen en vervolgens aangesteld.

Raadslid

Na het aanstellen van de wethouders werd ook een nieuw raadslid geïnstalleerd: Jeroen Slot. Door het wethouderschap van Jan-Herman Scholten kwam zijn plek vrij in de raad. Ook Jeroen Slot zetelt namens het CDA.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden