Nieuwe theaterseizoen begint met Thank You For The Music

Het nieuwe theaterseizoen 2018/2019 begint in Haaksbergen met Thank You For The Music, een muziekproductie van zes Twentse muziektheatergezelschappen. Music All, Muziektheatergroep A Muse, Muziektheater Servus, Stichting Musical Producties Twente, Studio 65 en Theatergroep De Verstrooiers staan gezamenlijk op het podium van Theater De Kappen in Haaksbergen tijdens Thank You For The Music.

Het initiatief komt van René van der Kuil van Theater De Kappen: ‘Vorig jaar heb ik meegedaan aan de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat van Stichting Musical Producties Twente. Met een groep mensen vol passie werk je heel lang en hard aan een productie die je uiteindelijk maar drie keer speelt. Toen stelde ik mezelf de vraag, “Wat kan ik bedenken om nog een keer op het podium te staan, hoe voorkom ik dat het na die drie keer afgelopen is?”. Toen ik in die periode de Musical Sing-a-Long op tv zag, onderdeel van de Uitmarkt in Amsterdam als opening van het culturele seizoen, kreeg ik een idee hoe dat zou kunnen. Ik dacht aan de kwaliteitsvolle muziektheatergezelschappen die we in Twente hebben die iets vergelijkbaars zouden kunnen doen als start van het theaterseizoen 2018/2019.’

Het hoofddoel van Thank You For The Music is om het publiek een geweldige, avondvullende theateravond in De Kappen te bieden met op het podium heel veel Twents amateurtalent.
Daarnaast wil het Haaksbergse theater laten zien dat ze heel graag een podium bieden en een zeer geschikt podium zijn voor regionale amateurgezelschappen. De Kappen heeft een uitgebreide professionele programmering maar is ook erg blij met al die amateurgezelschappen die het theater weten te vinden, en niet alleen uit Haaksbergen. Het komend seizoen zijn dat vaste gasten zoals de Haaksberger Muzikanten, de Haaksbergse Harmonie, MATCH, ’t Noll’nkoor, de Haaksbergse Revue, Theatergroep De Verstrooiers en Muziektheatergroep A Muse. Nieuw zijn Twents Theater en Toneelgroep Fleringen.

De gezelschappen zullen zich van hun beste kant laten zien want het is voor hen ook een avond om zich te promoten bij nieuw publiek. René van der Kuil: ‘Ik stel me voor dat mensen die voor een bepaald gezelschap naar deze avond komen enthousiast raken over een andere groep en denken “Laat ik ook eens naar een voorstelling van hen gaan”. Dat lijkt me echt geweldig als dat gebeurt.’ Het wordt een zeer afwisselende avond met nummers uit voorstellingen die nog op stapel staan en hoogtepunten uit voorgaande producties. Naast nummers uit bekende musicals als 3 Musketiers, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Little Shop Of Horrors, Rent, valt er ook te genieten van het klassieke genre zoals opera en operette.

De kaartverkoop voor Thank You For The Music is inmiddels van start gegaan. Kaarten à € 12,50 (inclusief pauzedrankje) zijn in de voorverkoop te verkrijgen via Theater De Kappen, Sterrebosstraat 2 in Haaksbergen. Bel 053 – 573 02 50, bezoek de website www.dekappen.nl of ga naar de theaterkassa, dagelijks geopend van 08.30 tot 12.30 uur en vanaf een uur voorafgaand aan een voorstelling.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden