Nieuwe N18 open voor voetgangers en fietsers: steppen, fietsen, rennen, hinkelen en wandelen

N18

Foto: Sem van der Wal

De N18 Nieuwe Twenteroute zal op woensdagmiddag 2 mei geopend worden voor het verkeer, maar op dinsdag 1 mei is het mogelijk een kijkje te nemen op de nieuwe autoweg om deze te bekijken. De aansluitingen bij Haaksbergen en Neede zullen tijdens de publieksdagen geopend zijn voor fietsers en voetgangers.

Hardlopers kunnen van 10.00 tot 12.00 uur de nieuwe weg verkennen. Aansluitend zal tot 16.00 uur de weg geopend zijn voor fietsers en voetgangers. Voor kinderen is het mogelijk om onder begeleiding van een volwassene de weg op te gaan. Dat mag ook op de step, skates of op de fiets. Bij de aansluitingen in Haaksbergen en Neede staat een open podium waar mensen kunnen optreden. Muzikanten, toneelverenigingen, cabaretduo’s en andere artiesten zijn van harte welkom om te komen optreden. Aanmelden van te voren is niet nodig.

Vanwege de verwachte drukte doet Rijkswaterstaat een oproep aan iedereen om met de fiets te komen. Er zijn tijdelijke parkeerplaatsen ingericht aan de Haaksbergseweg aan de kant van Neede en op een weiland bij de kruising Stepelerveldweg-Kolenbranderweg. De parkeerplaatsen en de route naar de parkeerplaatsen worden met borden aangegeven.

Voor de Nieuwe Twenteroute is veel natuur weggehaald en op een andere plek weer teruggeplaatst. Zo is het mogelijk om een kijkje te nemen bij landgoed Het Lankheet aan de Assinkweg. Een gids verzorgt daar rondleidingen en vertelt over de natuurcompensatie. Het is daar ook mogelijk om een boottocht te maken op de Buurserbeek en er zijn diverse activiteiten voor kinderen. Bij het Teesinkbos aan de Landsteinerlaan in Boekelo is het mogelijk om een kijkje te nemen bij de vleermuizentoren. Er worden lezingen gegeven over de nieuwe voorzieningen voor de vleermuizen om 11.00 uur en 13.00 uur. Voor deze lezingen is het noodzakelijk aan te melden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]