Nieuwe locatie Assink taak voor nieuwe college

Het onderzoek naar de beste locatie voor de nieuwbouw van Het Assink Lyceum vordert. Van negentien mogelijke locaties waren al twaalf locaties afgevallen. Na nog meer onderzoek en gesprekken zijn nu nog twee locaties in beeld. Van deze twee locaties moeten nog wel de financiele consequenties onderzocht worden.

Het nieuwe college van B&W wordt op donderdag 14 juni aangesteld. Voor het onderzoeksteam en het huidig college reden om de nieuwe gemeentebestuurders de verdere beslissingen te laten nemen. De nieuwe wethouders zullen een rapportage krijgen over het onderzoek van de afgelopen maanden en de conclusies die daaruit volgen. Het is dan aan het nieuwe college en de school om te besluiten over één of twee voorkeurslocaties en onderzoek te gaan doen naar de financiële dekking. Pas als dat besluit genomen is zullen de betreffende buurten, medewerkers van school en andere betrokken geïnformeerd worden over de twee locaties die overgebleven zijn.

Naar verwachting zal de gemeenteraad eind september een definitieve beslissing nemen over de nieuwbouwlocatie.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden