Nieuwe college Haaksbergen bekend: wethouders van CDA, VVD en PvdA

Het kandidaat-wethouders voor het nieuwe college van Haaksbergen is bekend gemaakt door het CDA, de VVD en de Pvda. Het gaat om drie fulltime wethouders.

De partijen laten weten dat op hoofdlijnen een akkoord is bereikt over de portefeuilleverdeling in het nieuwe college van Haaksbergen. De wethouderskandidaten zijn Jan-Herman Scholten (CDA) voor de portefeuille Ruimte en Mobiliteit, Louis Koopman (VVD) op Economie, Arbeidsmarkt en Innovatie en Arja ten Thije (PvdA) op Samenleving en Duurzaamheid.

Jan-Herman Scholten is eerder in Haaksbergen en Twenterand wethouder geweest. Louis Koopman komt uit Oldenzaal en is onder andere bekend vanwege zijn werk bij de Kamer van Koophande, Rabobank Twente-Oost en Koopman Mode in Tilligte. Arja ten Thije, de enige vrouwelijke wethouder, is jarenlang raadslid geweest in Enschede en is op dit moment nog werkzaam als Beleidsadviseur Participatiewet en Arbeidsmarkt bij Noaberkracht in Dinkelland en Tubbergen.

Door het doorstromen van raadslid Jan-Herman Scholten naar wethouder, komt er een plek vrij in de raad voor Jeroen Slot.

Op het moment dat de kandidaat-wethouders aangesteld zijn, zullen zij het nieuwe college vormen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]