Nynke van Genderen koninklijk onderscheiden

GenderenHaaksbergen – Nynke van Genderen werd maandagavond verrast met een koninklijke onderscheiding. Haar vrijwilligersloopbaan was slechts één van de redenen waarom ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Gerrit Jan Kok gaf in zijn speech aan dat haar vrijwilligerswerk al in 1964 begon. Van Genderen liet op jonge leeftijd al zien betrokken te zijn bij de maatschappij met het lidmaatschap van diverse jongerenorganisaties. In Amsterdam Zuid-Oost legde zij de basis voor de kerkelijke gemeente aldaar, waarna zij in 1982 als scriba van de Hervormde Kerk in Haaksbergen begon. Voor de Hervormde Gemeente heeft zij heel veel betekend, ook in de fusie die de kerk onlangs aanging met de Gereformeerde Kerk van Haaksbergen.

Toen dit jaar haar termijn als preses afliep en zij de functie moest overdragen, werd zij door de Protestantse Gemeente in Markelo gevraagd om daar interim-preses te worden, in de hoop dat ze de organisatorische problemen kon oplossen. Naast haar kerkelijk werk is zij jarenlang mantelzorgster geweest voor een ouder echtpaar en stond zij ook klaar voor haar gezin en haar werkkring.

Van Genderen reageerde blij verrast en dankbaar.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store.