Nederlands Kampioenschap Schapendrijven in Buurse

schapendrijven

Foto: Stichting Schaapskudde Haaksbergen

Buurse – Het Nederlands Kampioenschap Schapendrijven van de Border Collie Club Nederland wordt dit weekend aan de Meddelerweg in Buurse gehouden, in samenwerking met de Stichting Schaapskudde Haaksbergen.

Het NK zal op zondag 28 juni plaatsvinden in Buurse, maar vooraf worden eerst kwalificatiewedstrijden gehouden op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni. Tijdens deze wedstrijden zal ook bekeken worden welke paren mee mogen doen aan het Continental Sheepdog Championship in Italië. De beste zestien combinaties mogen meedoen aan het NK op zondag. De combinaties die uiteindelijk als beste uit de bus komen bij het NK zullen Nederland mogen gaan vertegenwoordigen op internationale wedstrijden. De wedstrijden worden afgewerkt van 08.30 uur tot 14.30 uur

Ook tijdens het eerste weekend van juli is er in Buurse veel te beleven op het gebied van schapendrijven, dat weekend wordt het NK Promotieklasse afgewerkt. Ook daar worden op de vrijdag en de zaterdag eerst kwalificatiewedstrijden gehouden, waarna de beste combinaties tijdens het NK Promotieklasse op zondag 5 juli acte de présence zullen geven.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.