Nederland pakt beverrat in Duitsland aan

Duitsland en Nederland slaan de handen ineen om de overlast door de beverrat in het grensgebied te bestrijden. In een gebied van 45 vierkante kilometer tussen Haaksbergen en Winterswijk gaat Waterschap Rijn en IJssel over de grens de beverratten vangen, zo meldt de NOS.

In de grensstreek is steeds meer overlast door beverratten. De dieren vernielen dijken en maken landbouwpercelen kapot. Om deze overlast tegen te gaan, worden beverratten in Nederland al actief bestreden. In Duitsland gebeurt dat echter niet. Maar een klein groepje van boeren en jagers bestrijden de dieren daar. Het gevolg is dat de beverratten de grens overzwemmen en in Nederland voor problemen zorgen. Om dit op te lossen slaan de beide landen nu na drie jaar overleg de handen ineen.

De beverrat is een dier dat niet thuishoort in onze natuur. Oorspronkelijk komt hij uit Zuid-Amerika. Begin vorige eeuw hebben de Duitsers ze deze kant opgehaald om te gebruiken voor hun vacht. Van deze geïmporteerde dieren zijn er een paar ontsnapt. Die zijn zich gaan voortplanten, waardoor de beverrat nu ook in onze natuur voorkomt. Door de zachte winters van de afgelopen jaren hebben de dieren zich goed kunnen voortplanten. Met als gevolg dat ze steeds meer leefruimte nodig hebben en zo ook naar Nederland trekken.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]