Natuurijsmarathon krijgt ondersteuning van provincie

natuurijsmarathon
De werkgroep EMON (Eerste Marathon Op Natuurijs) krijgt de komende drie winters, als de natuurijsmarathon verreden wordt, 5.000 euro per marathon van de provincie Overijssel. Donderdag gaf gedeputeerde Eddy van Hijum een sponsor- en subsidiecontract. Naast de Haaksbergse marathon zijn nog drie andere organisaties die schaatstochten organiseren gesponsord, zo meldt Hardenberg.nu

In totaal wordt er per seizoen 65.000 euro vrijgemaakt voor de Overijsselse Merentocht, de Hollands Venetiëtocht, de Noordwesthoekrit en Haaksbergse marathon. Van Hijum wees op de grote waarde van de schaatssport voor de provincie tijdens een bijeenkomst in Restaurant Geertien in Blokzijl: ‘Mensen aan het sporten en bewegen krijgen is een belangrijke doelstelling van de provincie. Wij focussen ons daarbij op buitensporten. Deze tochten zijn ook belangrijk voor het toerisme: mensen zien de wedstrijden in het decor van onze prachtige provincie’, aldus Van Hijum. De subsidie wordt door Van Hijum ook gezien als waardering voor het vele vrijwilligerswerk wat gepaard gaat bij het organiseren van de tochten.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]