Naast ijsbaan ook voldoende ander ijs in Haaksbergen

ijsbaan

Foto: Anieke Pouwel

Haaksbergen – Naast de vandaag geopende ijsbaan van IJSCH aan de Scholtenhagenweg weten steeds meer mensen diverse plekken op sloten en plassen te vinden om op te schaatsen.

De afgelopen dagen is hard gewerkt op en om de ijsbaan om het schaatsen weer mogelijk te maken. De baan is gerepareerd nadat eerder de baan echt niet meer geschikt was om op te schaatsen. Het harde werken heeft zeker geloond, aangezien zondagochtend de schaatsbaan open ging voor publiek.

Op de visvijver nabij industrieterrein Stepelo en de Noordsingel zou acht centimeter ijs liggen volgens de mensen die daar de ijzers onder binden. In heel Nederland duiken op social media foto’s en filmpjes op van mensen die schaatsen op meren, sloten en plassen. Schaatsbond KNSB waarschuwt dat dat niet altijd even veilig is. Ondanks dat het flik gevroren heeft, loopt de temperatuur snel op en is er geen toezicht op het ijs op dat soort plekken. De schaatsbond geeft dan ook een twintigtal tips om het schaatsen op dat soort plekken zo veilig mogelijk te maken.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!