Na renovatie baan begint AVH met racerunning

De eerste keer dat Haaksbergen kennis kon maken met RaceRunners was tijdens de Engelse Mijlenloop. Niet lang daarna volgde een succesvolle try-out bij Atletiek Vereniging Haaksbergen (AVH). Er is zoveel belangstelling voor het racerunnen dat de vereniging de sport op gaat nemen in haar aanbod.

Buurtsportcoach Nienke Schuppers is enthousiast: ‘De RaceRunner is straks niet meer weg te denken.’ Dankzij een bijdrage van de Stichting Algemeen Nut Hengelo (SANH) kan AVH gebruik maken van de RaceRunner Regeling van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en het Foppe Fonds. ‘Met deze regeling stimuleren de fondsen de aanschaf van RaceRunners door verenigingen, zodat jongeren met én zonder handicap samen kunnen sporten. De bijdrage van de stichting uit Hengelo wordt door deze twee fondsen verdrievoudigd, zodat er drie RaceRunners aangeschaft kunnen worden.’

Schuppers is erg dankbaar voor de steun die de werkgrgoep ontvangt. ‘De fondsen maken het mogelijk dat de RaceRunners kunnen worden aangeschaft. Maar er zijn ook diverse ondernemers uit Haaksbergen die dit project belangeloos ondersteunen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat kinderen, jongeren en ouderen met en zonder beperking samen kunnen sporten.’ Er zijn in Haaksbergen al voldoende enthousiastelingen die graag willen sporten met de RaceRunners. Na de renovatie van de atletiekbaan, wil AVH snel gaan starten met racerunning. Dit zal vermoedelijk na de zomervakantie zijn.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden