N739 en N18 gevaarlijkste wegen van Haaksbergen

wegen

Archieffoto: Ook in 2017 gebeurden er ongelukken op de N18, zoals in december op de kruising met de Noordsingel.

De N739 van Haaksbergen naar Hengelo en de N18 van Haaksbergen naar Enschede zijn volgens een onderzoek van RTL Nieuws de gevaarlijkste wegen van Haaksbergen. Beide wegen zijn opgenomen in de het overzicht van RTL Nieuws.

De N18 is ook de gevaarlijkste weg van heel Twente. In totaal zijn er in 2014 en 2016 38 ongevallen geregistreerd door de politie. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. Op de N739 zijn twee gewonden geregistreerd door de politie. Op die weg gebeurden 21 ongelukken.

Meer ongelukken
RTL Nieuws heeft de cijfers gebruikt die door de politie en Rijkswaterstraat geregistreerd staan. Er is alleen gebruik gemaakt van de exacte locaties of kruispunten. Het gaat om de cijfers tussen 1 januari 2014 en 31 december 2016. Deze cijfers zijn in december 2017 openbaar gemaakt. Er gebeuren veel meer ongelukken dan de ongelukken die geregistreerd zijn. Vaak worden ongelukken niet geregistreerd of gemeld bij de politie, bovendien wordt niet altijd de exacte locatie van een ongeluk aangegeven, waardoor de registratie niet meegenomen kan worden in het onderzoek.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad id=”17507″]