N18 geopend; oude weg aangepast aan nieuwe situatie

Met het openen van de nieuwe N18 door onder andere wethouder Annette Nijhuis en burgemeester Gerrit Jan Kok, is een einde gekomen aan de vele werkzaamheden rondom de Nieuwe Twenteroute, maar tegelijkertijd ook een start gemaakt aan tal van nieuwe werkzaamheden. De ‘oude’ N18 moet afgewaardeerd worden.

Volgens ambtenaar Peter Hoomoedt gaan die werkzaamheden woensdagmiddag al meteen beginnen. Zo worden de hectometerpaaltjes aangepast en ook bij de bewegwijzering wordt de verwijzing naar de oude weg afgeplakt. De straat gaat weer gewoon, afhankelijk van het traject, Eibergsestraat, Enschedestraat en Koningin Wilhelminastraat heten. Met name het aanpassen van de hectometerpaaltjes is van belang, omdat in het geval van een ongeluk het meteen duidelijk moet zijn waar eventuele hulpverleners naar toe moeten.

De N18 werd woensdagochtend geopend door het verplaatsen van een aantal hekken. Aansluitend werd er naar een ontmoetingsplek gereden waar de diverse aanwezige wethouders, burgemeesters en gedeputeerden een grote puzzel van de Nieuwe Twenteroute in elkaar moesten puzzelen. Tijdens deze puzzelactie kwamen de eerste auto’s voorbijrijden op de nieuwe weg.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]