Mozartstraat krijgt geen wadi, wel opgeknapt speelveld

wadiHaaksbergen – Buurtvereniging Mozartstraat e.o heeft de bewoners in een brief laten weten dat er geen wadi gemaakt zal worden bij het speelveld aan de Mozartstraat. In plaats daarvan zal het hele speelveld aangepakt en opgeknapt worden.

Op de burendag kregen de buurtbewoners te horen dat er mogelijk een wadi aangelegd zou worden, maar dat werd door de meesten niet wenselijk geacht. Een wadi is een infiltratievoorziening die tijdelijk gevuld is met regenwater, om te voorkomen dat schoon water het riool in verdwijnt. Na gesprekken met de gemeente en de hovenier kan de buurtvereniging goed nieuws brengen: er komt geen wadi en het speelveld zal volledig opgeknapt worden.

In de week van 28 november zal hovenier Koppelman beginnen met het opknappen van het speelveld. De stoep zal worden vervangen, het schuine fietspad gaat verdwijnen. Het volledige grasveld wordt vervanger, waarvoor een gedeelte uitgegraven moet worden, geëgaliseerd moet worden en nieuw gras ingezaaid moet worden. Met deze werkzaamheden wordt dit najaar nog begonnen zodat in het voorjaar het gras weer in speelstaat is. Vanwege het vervangen van het gras moeten de speeltoestellen weggehaald worden en slechts een gedeelte daarvan komt terug. Het kleine huisje en het toestel met de glijbaan zullen vervangen door wat nieuws, omdat deze toestellen afgekeurd zijn.

Twee bomen moeten het veld ruimen omdat hun wortels te hoog liggen voor het grasveld, in plaats daarvan zal een nieuwe boom met rode bladeren teruggeplaatst worden. Aan de spoorkant zullen de planten vervangen worden door een boom met daaromheen vlinderstruiken en heesterachtige struiken met diverse kleuren. Ook de bankjes zullen vervangen worden. Het hek aan de straatkant zal vervangen worden door een dubbele beukenhaag en de planten aan die kant moeten plaats maken voor een hinkelpad en een knikkerpotje.

Al met al moet er heel wat werk verricht worden en de buurtvereniging hoopt dan ook dat veel buurtbewoners mee gaan helpen met het aanleggen en aanplanten van het speelveld. De datum zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!