Motie richting college: ‘Zorg dat de bus behouden blijft!’

Opnieuw was de gemeenteraad van Haaksbergen in gesprek over het openbaar vervoer. Al eerder werden door Dé Actieve Partij (DAP) tijdens een commissievergadering vraagtekens gezet bij de inzet van het college, nu werd een motie door de hele raad ondersteund.

De door DAP opgevraagde communicatie over de buslijnen lag pas enkele uren voor de raadsvergadering op tafel. De beloofde raadsinformatiebrief was helemaal niet gearriveerd. Dat leverde kritiek op, omdat de raad op deze manier niet de gelegenheid krijgt om de belangen van de inwoners te behartigen. Een enkel raadslid dat wel al tijd had gehad de communicatie door te kijken, gaf aan dat er enkel communicatie op ambtelijk niveau aanwezig was en nog niets op bestuurlijk niveau. Volgens wethouder Annette Nijhuis zou de raadsinformatiebrief echter zijn over de afwaardering van de oude N18, niet over de buslijnen. Dat het dossier pas zo laat beschikbaar was voor de raadsleden had te maken met een misverstand tussen de wethouder en de griffier.

In mei 2018 zou er een besluit genomen worden over deze kwestie, maar die vergadering is uitgesteld tot 28 juni. Nijhuis benadrukt dat dus nog geen besluit genomen is. Ook is er nog niets besloten over een eventueel knooppunt zoals het Assinkbos, omdat er nog geen duidelijkheid is over waar dit knooppunt precies zou moeten komen. Zowel zijzelf als de gedeputeerde als de regio is op de hoogte van de onrust die inmiddels heerst.

De motie van DAP, die door de hele raad gesteund werd, wordt meegenomen door Nijhuis, die de motie ook van harte steunt. Ze zal het gesprek met alle partijen aangaan, waaronder de gemeente Berkelland, waar inmiddels ook onrust is ontstaan over de verdwijnende buslijnen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden