Monstertruckbestuurder Mario D. toch de cel in

Ondanks het verweer dat monstertruckbestuurder Mario D. voerde tijdens het hoger beroep in de strafzaak tegen hem vanwege het ongeval met de monstertruck, moet hij toch de cel in. Het gerechtshof in Arnhem veroordeelde Mario D. woensdag tot een celstraf van 15 maanden. Daarnaast mag hij 5 jaar zijn werk als stuntman niet uitvoeren.

De rechtbank in Almelo had D. al eerder 15 maanden cel opgelegd, maar at was volgens D. te veel. Een taakstraf zou meer passend zijn, ook omdat het ongeval veroorzaakt zou zijn door een technisch mankement. De twee deskundigen die door D. ingebracht waren om zijn gelijk te krijgen, spraken D. tijdens de zitting echter tegen. Ook het hof oordeelde dat geen sprake was van een technisch mankement. De ruimte op de parkeerplaats was te beperkt om veiligheid te waarborgen en de dranghekken op een afstand van 10 meter was te weinig.

Onaanvaardbaar risico
Het hof oordeelt dat zelfs als er sprake was van een technisch probleem Mario D. de bocht had kunnen maken en vlak langs het publiek had kunnen rijden. Hij stuurde volgens het hof niet genoeg naar links. D. had zich als professional bewust moeten zijn van de risico’s van het rijden in de richting van het publiek. D. had zijn voertuig niet onder controle, zo stelt het hof. D. was ook niet van te voren wezen kijken naar de situatie, maar keek via Google Maps. D. was onvoorzichtig, onachtzaam en nalatig en had als professional beter moeten weten. Hij nam een onaanvaardbaar risico.

D. en zijn advocaat waren niet aanwezig bij de uitspraak.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]