Monstertruck blijft eigendom van chauffeur

De rechtbank Overijssel heeft geoordeeld dat er geen directe noodzaak is om de monstertruck die betrokken was bij het ongeluk in Haaksbergen in beslag te nemen. De monstertruck blijft dus eigendom van de chauffeur. Het Waarborgfonds Motorverkeer biedt voldoende zekerheid voor de slachtoffers en nabestaanden.

Omdat daarnaast ook de stichting Sterevenementen en de gemeente Haaksbergen een verzekering afgesloten hadden, is er naast de dekking van het Waarborgfonds mogelijk ook nog aanvullende dekking. De vrees voor verduistering van de monstertruck op basis van twee anonieme tips is onvoldoende onderbouwd volgens de rechter.

De rechter acht het aannemelijk dat de dekking van het Waarborgfonds van 5,6 miljoen euro voldoende zekerheid biedt voor de slachtoffers en nabestaanden. Zij schatten de schade op ongeveer 390.000 euro. Als de slachtoffers en nabestaanden hun vordering aan het Waarborgfonds overdragen, zal het fonds de schadevergoeding gaan verrichten.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.

  1 comment for “Monstertruck blijft eigendom van chauffeur

  1. 16 december 2014 at 15:48

    Maar ik mag toch hopen dat deze chauffeur nooit meer zo’n monster mag berijden

Comments are closed.