In ’t Veld bij Jinek: ‘Misschien gaan we het aantal rondes wel aanpassen’

rondes

Foto: Still Jinek

De eerste marathon op natuurijs is hot. Voorzitter Jaap in ’t Veld van de werkgroep Eerste Marathon op Natuurijs (EMON) van IJSCH en Irene Schouten waren dinsdag te gast bij Eva Jinek om te vertellen over de marathon die woensdag in Haaksbergen verreden gaat worden.

De voorbereiding van Irene Schouten is niet optimaal geweest. “Je hebt een jetlag, je hebt hoop ik een katertje van het feestvieren. Ben je fit genoeg om morgen los te gaan?” vroeg Jinek aan Schouten. Schouten laat weten het wel te zullen merken: “Ik wil gewoon zo graag rijden, ik vind het gewoon zo mooi, dus ik sta gewoon daar.” Voor de ijsvereniging is het mooi dat mensen als Schouten naar Haaksbergen komen: ‘Misschien gaan we het aantal rondes wel aanpassen’, lacht In ’t Veld.

De ijsbaan in Haaksbergen is afgelopen nacht bewaakt. Dat deed In ’t Veld niet zelf, maar er staat voor de ijsclub veel op het spel. Bovendien komen er topsporters die ook veilig moeten kunnen schaatsen. De eerste natuurijsmarathon wordt gereden op woensdagavond rond 19.00 uur door de vrouwen, een uur later starten de mannen. De deuren openen om 18.00 uur voor publiek. Er kan niet gepind worden, dus het is verstandig voldoende contant geld mee te nemen voor de entree en eventuele consumpties.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]