Mirrewinter, oorlogsfilm van het Oosten te zien in De Kappen

Mirrewinter – The Movie, de oorlogsfilm van het Oosten die op 10 juni in premiere gaat, wordt op woensdag 13 juni al vertoond in Theater en Filmhuis De Kappen in
Haaksbergen.

Een unieke streekproductie met ruim 140 spelers en vrijwilliger waarbij er is gefilmd op prachtige plattelandslocaties. De film staat bol van tradities, cultuur en gebruiken op het platteland. Alle aspecten in het leven van een boerenfamilie in oorlogstijd komen aan bod. De Duitse bezetter, jodenvervolging, boerenleven, NSB, het verzet, de rol van de kerk, Canadezen en vooral wie er nu goed… en wie er nu eigenlijk fout was.

Mirrewinter – The Movie is gebaseerd op het gelijknamige boek ‘Mirrewinter op het platteland’ van streekroman schrijver Gert-Jan Oplaat. Dit boek is bekroond met de Publieksprijs
Volksverhalenwedstrijd van de Provincie Overijssel. Het verhaal Mirrewinter gaat over een Markelose boerenfamilie tijdens de laatste Oorlogswinter in 1944.

Kaarten à € 10,- (inclusief koffie/thee vooraf) zijn te verkrijgen via Theater De Kappen, Sterrebosstraat 2 in Haaksbergen. Bel 053 – 573 02 50, bezoek de website www.dekappen.nl of ga naar de theaterkassa, ma t/m vr geopend van 08.30 tot 12.30 uur en vanaf een uur voorafgaand aan de voorstelling. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden