Minder schade door vuurwerk tijdens jaarwisseling

schadeHaaksbergen – De schade die opgelopen is in Haaksbergen tijdens de jaarwisseling is ten opzichte van andere jaren gedaald.

De schade bestaat uit vernielingen aan drie afvalbakken, één speeltoestel, twee hondenpoepbakken en drie abri’s. Het totaalbedrag aan schade bedraagt 2.296 euro. Tijdens de jaarwisseling van 2013/2014 was dit 9.491 euro en in 2012/2013 7.650 euro.

Er hebben zich weinig incidenten en vernielingen voorgedaan. Er is met name gecontroleerd op het zwaardere illegale vuurwerk. Er zijn drie jongeren aangehouden en naar Halt doorverwezen. Ook is er extra gecontroleerd rondom scholen, waardoor er daar minder vuurwerkoverlast, vuilnis en andere vernielingen zijn geconstateerd. Bij het meldpunt Vuurwerkoverlast zijn in totaliteit 108 meldingen binnengekomen. Dit waren er rond de jaarwisseling 2013/2014 iets minder, namelijk 101.

De Sylvesterparty die door volleybalvereniging Havoc werd georganiseerd voor jongeren van veertien tot en met negentien jaar is door ongeveer 450 jongeren bezocht. Het feest verliep rustig en gezellig en er zijn geen incidenten gemeld.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.