Meerderheid voor Super Markt Plan

PlanHaaksbergen – Tijdens de presentatie die vastgoedondernemer Ben Roerink hield in Theater De Kappen bleek dat de meerderheid van de aanwezigen graag zijn Super Markt Plan gerealiseerd ziet worden.

Ben Roerink had eerder via zijn advocaat Tycho Lam laten weten dat het college van B&W en de gemeenteraadsleden een marktconforme bieding konden verwachten. De bieding is anders dan de eerdere bieding die dit jaar gedaan is, zo is er rekening gehouden met de al door Roerink aangekochte grond waar voorheen zalencentrum De Bron stond. Tijdens de presentatie waren veel raadsleden aanwezig en ook collegeleden Peter van Vlaanderen en Ellen Prent wilden horen wat er allemaal te zeggen was over de plannen.

Tijdens de presentatie werd duidelijk gemaakt dat het Super Markt Plan ingepast kan worden in het bestemmingsplan dat al eerder als ontwerp werd behandeld, in tegenstelling tot de plannen van Nordwick. Bij het laatste plan zou de volledige planprocedure opnieuw gedaan moeten worden, terwijl bij het plan van Roerink al flinke stappen gezet zijn. Ook werd duidelijk gemaakt dat er voor de Lidl geen ander bestaand leegstand pand groot genoeg is, waardoor Lidl enkel naar Haaksbergen kan komen als er sprake is van het Super Markt Plan.

Onder de aanwezigen in de zaal liet de meerderheid zich duidelijk horen voor het Super Markt Plan. Men is voornamelijk bang voor nog meer leegstand in winkelpanden en ziet graag een Lidl naar Haaksbergen komen.

De gemeenteraad buigt zich woensdagavond 21 december om 19.30 uur over het plan Nordwick dat het college voorgesteld heeft. Haaksbergen Actueel zal wederom aanwezig zijn en de raadsvergadering LIVE uitzenden.

Interesse in deze beelden? Mail of bel naar (06) 36 55 79 36.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!