Meer dan de helft Haaksbergenaren geen gezond gewicht

Meer dan de helft van de Haaksbergenaren had in 2016 een te laag of te hoog gewicht, zo blijkt uit de cijfers van de gezondheidsmonitor van het CBS. Bij 52,7 % van de inwoners van Haaksbergen is sprake van een overgewicht, bij 0,4 % is er sprake van ondergewicht.

Met name bij de 65+’ers is vaak sprake van overgewicht. Bij meer dan zes van tien ouderen is er sprake van overgewicht. Bij de mensen tussen de 19 en 65 jaar is dit minder dan de helft, namelijk bij 49,1 %. Bij de laatste categorie is echter lang niet iedereen even fit. In 62,6 % van de gevallen werd voldaan aan de norm voor gezond bewegen, waar deze norm bij de 65+’ers bij 79,3 % gehaald wordt.

Gezond
Acht van de tien mensen in Haaksbergen geven wel aan zich gezond of zeer gezond te voelen. Haaksbergenaren voelen zich dan ook gezonder dan de inwoners van de omliggende gemeenten, in Enschede voelen maar zeven van de tien mensen zich gezond of zeer gezond.
De Gezondheidsmonitor wordt elke vier jaar uitgevoerd door de regionale gezondheidsdiensten, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het CVS.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!