Meer dan 60 combinaties bij menwedstrijd bij De Sterruiters

Bij de samengestelde menwedstrijd bij De Sterruiters zijn ruim zestig combinaties aangemeld. Het gaat om zowel enkel-, twee- als vierspannen met paarden en pony’s. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 mei.

Een samengestelde menwedstrijd bestaat uit verschillende onderdelen. Het eerste onderdeel gaat zaterdagochtend om 9 uur van start. Tijdens de dressuurproef laten de deelnemers zijn of hun paarden gehoorzaam de oefeningen uitvoeren die gevraagd wordt. Direct na de dressuurproef volgt het tweede onderdeel: het vaardigheidsparcours. Op zondag wordt het meest spectaculaire onderdeel verreden: de marathon. Hierbij komt het aan op de stuurmanskunsten van de menner en de snelheid van de paarden. DE combinaties moeten een route afleggen door natuurlijke en kunstmatige obstakels zoals heuvels, omgevallen bomen en waterpartijen. De eerste combinatie zal rond 10.00 uur starten.

Het wedstrijdterrein is te vinden bij manege De Sterruiters aan de Onlandsweg 2 in Haaksbergen. De toegang is gratis.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]