Meer dan 50 claims ingediend bij Waarborgfonds voor verhalen schade monstertruck

Er zijn zeker meer dan vijftig claims ingediend bij het Waarborgfonds Motorverkeer voor het verhalen van de schade die is ontstaan na het ongeluk met de monstertruck in september.

Letselschadespecialist Yme Drost nam eind november contact op met het fonds, toen bleek dat een fout in de afgegeven vergunning ervoor kon zorgen dat het Waarborgfonds geleden schade kon vergoeden. Drost heeft namens de 48 personen die hij bijstaat, 40 claims ingediend: “Twee schaderegelaars zijn langs geweest en daarmee zijn alle claims besproken en ingediend. Voor de meest nijpende gevallen zal er op zeer korte termijn een voorschot komen.” Ook via andere partijen zijn claims binnengekomen geeft het Waarborgfonds aan.

Doordat de schade te verhalen valt op het Waarborgfonds, is ook een groot gedeelte van de procedures die zijn aangespannen door Drost namens de nabestaanden en slachtoffers, overgenomen door het fonds. “Het grote voordeel is dat de mensen nu niet meer in hoeven te zitten wie de schade gaat vergoeden, dat ligt nu bij het Waarborgfonds.” Er is 5,6 miljoen beschikbaar voor schades.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.