Marktplan: kan gemeenteraad straks kiezen?

kiezenHaaksbergen – Het bespreken van de plannen rondom het Marktplan en de binnengekomen meldingen van het digitale meldpunt stonden voor dinsdag op de planning tijdens de vergadering van het college van B&W. Het is de vraag hoe het college van B&W omgaat met het verzoek van de gemeenteraad om te mogen kiezen tussen de verschillende plannen die gepresenteerd zijn, waaronder het plan van Roerink en Lidl.

De meer dan honderd binnengekomen meldingen worden meegewogen in de definitieve besluitvorming van het college van B&W. Tijdens de informatieavond waarbij het plan van Nordwick werd gepresenteerd aan belangstellenden, waren veel inwoners net zo duidelijk als de gemeenteraad: er moet keuze zijn tussen verschillende plannen.

Fractievoorzitter Wim Oltwater van de PvdA gaf tijdens de raadsvergadering Ruimte & Milieu aan wethouder Van Vlaanderen aan dat hij een keuze wil hebben tussen verschillende plannen in plaats van een ja of nee op één plan: “Meneer de wethouder, ik hoop dat u begrijpt dat wij vanuit de PvdA ettelijke interventies hebben gepleegd om u tot de gedachte te brengen om niet met één voorstel te komen maar ons wel de keuze gaat geven om te kiezen uit meerdere voorstellen. U krijgt de handen bij ons niet op elkaar als u met één voorstel komt.”

Naast de PvdA roepen ook CDA, VVD en GGH om te kunnen kiezen tussen verschillende plannen. Fractievoorzitter Joep Oude Groen van GGH heeft zelf een enquête gehouden onder inwoners van Haaksbergen op een zaterdag op de Markt en is van plan om dit nog vaker te doen om te weten te komen wat de inwoners willen.

Op het moment dat het college met een raadsvoorstel komt waar de gemeenteraad ja of nee op kan zeggen, zullen, zoals het er nu naar uitziet, CDA, VVD, GGH en de PvdA tegen het voorstel stemmen. Er zal dan geen meerderheid mogelijk zijn voor het aannemen van het voorstel.

Waar op de website van de gemeente Haaksbergen eerst gesproken werd over het bespreken van ‘het plan in relatie tot de andere plannen’, is de tekst op de website inmiddels aangepast. Er wordt nu enkel nog gesproken over ‘het plan’.

kiezen

Bron: Haaksbergen.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!