Luiers en incontinentiemateriaal krijgen eigen verzamelpunt

Met het invoeren van de extra container voor plastic, metaal en drankkartons (PMD), zal de grijze container vanaf januari 2018 minder vaak geleegd worden. Vanuit de inwoners van Haaksbergen werd er veel geklaagd over luiers en incontinentiemateriaal wat zou gaan stinken in de zomer en vooral veel plek zou innemen in de grijze container. Er zullen echter verzamelpunten komen voor dit soort materiaal. Het blijft mogelijk de grijze container te gebruiken om de luiers af te voeren.

Dat schrijft de gemeente op haar eigen website. Vanaf 27 november zal elke laagbouwwoning een 240 liter PMD-container geleverd krijgen. Vanaf 1 januari 2018 zal deze ook geleegd worden. Inwoners van Haaksbergen zonder ruimte voor een container omdat zij bijvoorbeeld in een appartement wonen, kunnen gebruiken blijven maken van de al bestaande inleverpunten voor PMD-afval. Deze punten blijven ook beschikbaar voor mensen die wel een container hebben. De PMD-container kost geen extra geld, door de container goed te gebruiken is er zelfs kans op verlaging van de afvalstoffenheffing.

In december verwacht de gemeente meer informatie te kunnen geven over het inzamelen van luiers en incontinentiemateriaal. Dan zal ook de afvalkalender voor het komende jaar beschikbaar zijn, waarop staat vermeld wanneer welke container opgehaald wordt.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!