Gemeente Haaksbergen wil raadsvergaderingen live uitzenden

uitzendenVanaf volgend jaar zal het mogelijk zijn om via de website van de gemeente de raads- en commissievergaderingen te volgen. Het college heeft nu een voorstel ingediend waarmee de gemeente Haaksbergen zelf kan gaan uitzenden. In juli 2015 gaf het college nog aan niets te zien in het aanpassen van de installatie voor het mogelijk maken van uitzenden, waarna Haaksbergen Actueel dit oppakte en ging uitzenden.

Vier camera’s
Een voorbereidingsgroep bestaande uit diverse raadsleden heeft unaniem de voorkeur uitgesproken voor het plaatsen van vier camera’s en discussieposten met stemmogelijkheid en identificatie. Op dit manier is het mogelijk om de vergadering van afstand live te volgen met een laptop of tablet. Tijdens de uitzendingen zullen documenten, sprekerslijsten en moties automatisch toegevoegd worden.

Kosten
In de begroting voor 2018 was al rekening gehouden met de wensen vanuit de voorbereidingsgroep, maar toch zal de begroting nog aangepast moeten worden. Waar eerst een bedrag van 46.000 euro begroot was voor de aanpassingen, wordt nu een extra krediet aangevraagd van 25.000 euro en een extra onderhoudskrediet van 9.000 euro.

Het voorstel wordt op 20 december in de gemeenteraad bekeken. Als de raad akkoord gaat met de voorgestelde plannen, zal het waarschijnlijk een maand of twee duren voordat alle apparatuur geïnstalleerd is.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad id=”14839″]