LIVE: Raad beslist over plan Nordwick

beslistHaaksbergen – De gemeenteraad beslist woensdagavond tijdens de raadsvergadering of het plan Nordwick doorgang kan vinden of niet.

Tijdens de commissievergadering Ruimte & Milieu van 7 december bleek dat het plan als bespreekstuk doorgaat. Sinds die vergadering is er echter veel extra informatie binnengekomen bij de raadsleden over het Super Markt Plan van Ben Roerink die ook een nieuwe marktconforme bieding heeft uitgebracht. Veel van de raadsleden waren aanwezig bij de openbare presentatie die gehouden werd om het grote publiek te vertellen over het Super Markt Plan.

Het lijkt alsof coalitiepartijen Leefbaar Haaksbergen en D66 zullen instemmen met het voorstel zoals het er nu ligt. De PvdA gaf echter aan graag meer keuze te willen hebben dan een ja of een nee voor één specifiek plan. VVD, CDA en GGH zullen tegen het huidige voorstel stemmen.

Naast het voorstel over het ‘gat in de Markt’ zal ook gesproken worden over het afvalbeleidsplan en branchevervaging. De voorlopige agenda is hier terug te vinden.

Haaksbergen Actueel zal de raadsvergadering vanaf 19.30 uur live uitzenden. Omdat veel drukte verwacht wordt tijdens de raadsvergadering is het echter niet mogelijk om buiten het persvak te filmen, de gemeente heeft zelf camera’s opgesteld en Haaksbergen Actueel zal vanaf scherm filmen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!